Wooden Boat festival Den Helder

Gezellige drukte op Helderse Havendagen

DEN HELDER – Afgelopen weekend konden de inwoners en bezoekers  van Den Helder zich tegoed doen aan de Jutterhavendagen op en rond het terrein van het organiserende Willemsoord.

De organisatie had samenwerking gezocht met het Dutch Woodenboatfestival en de bekende Botterrace op vrijdag. Er was drie dagen lang muziek te horen, er was een markt te bezoeken, er waren oude ambachten en er was straattheater. Zaterdag ging er vanaf 15.00 uur een parade door het centrum van de stad. Zondag traden onder andere op:  het Piratenkoor Stormvogels uit Emmen, Scheepsfolk uit Julianadorp en Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen.

In de haven lagen meer dan 100 prachtige boten. De nieuwe horeca op het oude Rijkswerfterrein deed goede zaken. Er kwamen duizenden mensen genieten van alles wat  wat er te beleven was. Sikina van het gelijknamige evenementenbureau, kon tevreden terugkijken op de samengestelde happening: ‘De samenwerking is goed verlopen. Er kwamen veel bezoekers. Zaterdag startte aarzelend door wat regenbuitjes. Tijdens de parade zaterdagmiddag werd het droog en kwam de bezoekersstroom weer op gang. . Zondag was gewoon een hele goede dag’.