Kunstroute 2019

ingevoerd op 17-06-2019

Zonnige start Korendag Kunstroute

GROOTE KEETEN – De Kunstroute Zijpe Aan Zee organiseerde op zondag 16 juni een originele Korendag. Geen centraal punt waar de koren optraden maar bij acht verschillende strandtenten in de gemeente Schagen werd muziek gemaakt.

De aftrap werd om 11.00 uur verricht door Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen onder leiding van dirigent Gerrit van de Belt. Bij Klavertje Vier zongen zij zee- gerelateerde liedjes in een passend decor. Mensen genoten op het terras met een drankje en met de zon in het gezicht.

De liedjes van ’t Scheepstuygh werden afgewisseld door nummers van het Keetkoor, onder leiding van Marianne Rijnders. Het Keetkoor is een gemengd koor en de mannen en vrouwen traden geheel in het wit gekleed op. Zij vormden ‘De Verbinding’ en gingen alle strandtenten per tractor met aanhangwagen af. Aan het korenfestival deden verder mee; Kinderkoor Juniorpops, koor Elan uit Callantsoog, Excelsior uit Dirkshorn, Popkoor ’t Zand, Eigenwijz uit Julianadorp en de Hugo Singers.

Het zonnetje bleef de hele dag schijnen en veel strandbezoekers bleven bij de diverse strandtenten lang hangen om te genieten van koormuziek.