't Scheepstuygh te gast bij gemengd koor Cantabile

ingevoerd op 21-11-2017

VALKKOOG – Het gemengde koor Cantabile uit Schagen gaf zondagmiddag 19 november 2017 een goed bezocht Najaarsconcert in het kerkje van Valkkoog.

Het koor, dat wereldmuziek zingt en 21 jaar bestaat, vierde dit evenement niet alleen. Er waren gastoptredens van het trombonekwartet QuantaBones en van Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen.

De ruim 30 zangers en zangeressen van Cantabile verzorgden, onder leiding van dirigent Gerrit van der Belt, het grootste deel van het concert. Zij wisten de ruim 100 bezoekers in het knusse kerkje te boeien met nummers als ‘Hello’ van Lionel Richie en ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. De muzikale begeleiding was van pianist Frank Visser.

Na de eerste set volgde een intermezzo van de vier trombones, gevolgd door een sessie van ’t Scheepstuygh. Dit koor opereerde, vanwege het gebrek aan ruimte, met een halve bemanning van 23 zangers en twee muzikanten. Toch wisten zij het publiek prima te vermaken ook onder leiding  van Gerrit van der Belt.

Na de pauze zetten alle deelnemers  opnieuw het beste beentje voor. In het slotstuk zong iedereen mee bij het nummer ‘La Mer’ van Charles Trenet. De toegift bestond ook uit een gezamenlijk muziekstuk namelijk het aanzwellende ‘Mnogaja’ van Bortrniansky. Het publiek gaf een staande ovatie tot slot van een mooie muziekmiddag.